0
0 Kč
Objednat zboží v košíku
Právě se nacházíte zde
    
»»»
www.hifionline.cz » HiFi Bazar » Kabely
Vyhledávání

Oddělení bazaru

Anketa
Napište nám
Cenový filtr od do
Seřadit podle:
Ceny
Seřadit vzestupně
Seřadit sestupně
Data editace
Seřadit vzestupně
Seřadit sestupně
Data vložení
Seřadit vzestupně
Seřadit sestupně
Prodejce:
Kato
Inzerát číslo: 149379
Vloženo - [ 14.07.2024 07:43 ]

MUSICAL FIDELITY


reprokabel Tri-Vista / speciál edice, délka 2 x 3 m



36 000 Kč


14 500 Kč
Praha


+420 608 163 777


neveřejný
Ostatní fotografie
Popis produktu
Nabízím k prodeji tento výše uvedený reprokabel od fy. MUSICAL FIDELITY v délce 2 x 3 m, který firma vyráběla po velmi omezenou dobu jako speciální edici ke svým High-end přístrojům ze stejnojmenné modelové řady Tri-Vista.
Kabel se vyznačuje neobyčejnou tlouštkou každé žíly ( splétaný průřez 2 x 12 mm, hmotnost kabelu cca 7,5 kg !! ) s velmi nízkou impedancí /odporem ( viz nápis na plášti kabelu --SUPER LOW RESISTENCE LCOFC speaker Cable --). Díky tomuto parametru kabel vykazuje ve zvukovém projevu větší množství basové složky a velmi příjemný projev středového pásma co se týká "teplosti a plasticity" zvuku při zachování dostatečné vykreslenosti a separace jednotlivých hudebních nástrojů.
Dovolím si konstatovat, že tak objemnou basovou složku v reprodukci jsem nezaznamenal již u žádného jiného mnou testovaných reprokabelů od jiných renomovaných výrobců a to ani v nepoměrně vyšší cenové kategorii.
Dle mého názoru je reprokabel Tri-Vista právě díky svému mimořadně zvukovému projevu vhodný a předurčen k použití do zapojení Bi-amping na basovou nebo případně středovou sekci v závislosti na preferencích jednotlivého uživatele. Samozřejmě stejně tak dobře je vhodný i jako samostatný / single kabel k připojení jakýchkoliv reprosoustav.

Kabel byl pořízen jako zcela nový až v roce 2018 ! Jsem první majitel ( pozn. kupoval jsem dva páry, z nichž jeden stále využívám na své reprosoustavě na reprodukci basového pásma při zapojení Bi-amping). Po obměně kabelu za čisté stříbro na středové sekci, již jeden pár kabelů nevyužiji.

Kabel se objevil v ČR v roce 2018 v prostředí české hi-fi komunity ve velmi malém počtu v naprosto novém ( nepoužitém) originál zabaleném stavu - pocházející z uvolněných zásob z depozitního skladu firmy MUSICAL FIDELITY ve Velké Británii, která v té době již byla zakoupena jiným subjektem s česko-rakouským kapitálem.
V podstatě v řádu uplynutí několika týdnů již byl kabel nedostupný. A to z důvodů velkého zájmu hifistů na základě pozitivních ohlasů a recenzí samotných uživatelů, což lze doložit odkazy na jednotlivých českých hi-fi diskuzních fórech, např.
http://www.highendforum.cz/viewtopic.php?t=5529&hilit=Tri+vista

Dnes je kabel na second -hand trhu v ČR velmi zřídka dostupný. Občas se objevuje v nabídce na portálu e-bay především od hifistů z Velké Británie.

Analogie původní a aktuální ceny:
původní cena v roce 2005: 1 490,-$ (tj. cca 1 240,- €) dle dobového kurzu cca 36 000,- Kč
aktuální cena na e-bay: od 580 až 1000,-€ + doprava 59€ ( tj. cca od 15 000,- Kč + doprava cca 1 500,- Kč)

moje aktuální cena k prodeji: 14 500,- Kč.

Kabel je jako nový, zachovalý, zánovní stav. Upřednostňuji osobní převzetí buď na domácí adrese nebo v Praze, stanice metra LUka.
Na případné dotazy rád odpovím přímo osobně po telefonu, nikoliv po e-mailu nebo sms. Prosím respektujte toto moje přání.

přeji hezký den
Kontaktovat inzerenta
auriol


Zpět